@DrSEMA

mi smo kolege kao što si rekao... kako raspoznajem sa foruma i majstor si u tim stvarima... nebitno trenutno. Ali svejedno ako ništa drugo, pokažeš toj mušteriji koja ti ponudi telefon da je ukraden... i ponudiš mu zato manju svotu. Na kraju krajeva možeš mu reći i da ćeš ga prijaviti da ga malo prepadneš. Mnogo telefona dolazi na balkan baš iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije... da ne nabrajam od svukud gdje naših ljudi ima a to nema mjesta gdje nas nema.
Moj tata radi kao intervenista već dugo godina i ponoći nađe svašta... kada su popularne bile 3210 i 3310 i slično... ja sam vratio bar 2-3 komada, vratio sam i u bliskoj prošlosti... i siguran sam da ima još takvih ljudi kao što sam ja. Znam da svaki čovjek koji izgubi telefon ima na SIM kartici bar brojeve koji su mu važni, a na kraju krajeva neko i ponudi nagradu. Bar meni jesu... znači ideja koja se nekome čini pomalo luda, i nije baš luda u toj mjeri
Nema telefona kojeg nisam vratio... znači ima nas svakakvih ljudi i to veoma različitih. Tuđe mi stvari ne trebaju... a ako mi trebaju ja posudim pa kupim sebi svoju ako već zagusti
da ne odugovlačim...
@drgrga... stvarno je mogu odlepiti i sve to... ali ne radi to svako i slično... opet ima varianta u telefonu... meni ako neko nudi telefon bez nalepnice ja ga tretiram kao ukraden i dajem 10% njegove vrednosti pa hteo on ili ne. I to ga uzmem zbog displaya ili slično.
drgrga... domena neka bude u našem jeziku, za osnovnu stranicu nekako mislim da će biti dobra i ta koju si naveo a ima i npr
www.mobile-blacklist.info ili slično.
@Ostali
Stvar sam rekao da bi mogla biti globalna baš iz tog razloga što ima svaki servis svoju stranicu... i može ko želi i ako želi da ubaci neki link, banner, reklamu na taj sajt i na jezik koji se priča u toj državi. Biće više domena a i ako bude samo jedna biće mogućnosti da klikneš na jezik koji razumeš (ako ništa drugo pa engleski).
Za uzvrat će npr biti mogućnosti da i na toj stranici bude link od vašeg servisa (pod jezikom koji se kod vas govori) i tako dalje.
Ja vjerujem da će sve vaše negativne komentare koje ja prihvatam na neki način korisnici pozdraviti na drugačiji način. Znači sve je ovisno od ljudi, koliko je ko spreman da učestvuje u projektu. Na kraju krajeva ja znam da će se uvijek neko naći kome se to neće činiti korisnim ali baš zato što policiju više ništa ne zanima osim onih 8-12 sati radnog vremena i mjesečna plata, ja želim da ovo zaživi. Pošto poznajem ovako preko foruma veliki broj ljudi... ja vjerujem ako svaki treći kaže da mu se ideja čini dobra i da je spreman pomoći, da će to biti veliki napredak.
A stvar će se i dobro izreklamirati, čak ću i na moj auto staviti reklamu itd itd... a moj auto se vozi i po sloveniji, austriji, bosni, hrvatskoj... ljeto je
razvuko sam roman a toga nisam htjeo

pozdrav svima
Pozdrav
GoGy