Citat:
Izvini nisam ni misli da si.... samo rekoh da pomognem

.
Ma znam, zezam se.

Nego bas je zvucalo onako, kao uzmi aparat, pritisni crveno dugme na kome pise p-o-w-e-r i tako dalje.
Citat:
Sa aparatom sam bas zadovoljan, naravno ima na trzistu 1000 boljih aparata ali u trenutku kada sam ja kupovao digitalni aparat, nisam mnogo znao o njima.
Ovo mi se bas ne svidja, zato sto asm ja u petak kupio aparat za koji nisam smatrao naravno da je najbolji, ali ipak smatrao sam da je jedan od boljih, bar kada je optika u pitanju, sto je meni i bilo na prvom mestu. 3.2 mp mi nije nikakva prepreka, jer to je sasvim dovoljno za normlano dimenzije slika. Znaci meni je pre svega bio bitan objektiv, odnosno kvlitetna optika, posto kvalitetna optika daje kvalitetne slike, to je bar moja teorija, a smatram da ovaj aparat kao i svi olympusi generalno ima veoma dobar objektiv. Jel se slazes? Evo ja cu reci koliko sam ga platio i nadam se da necu izazvati nekog moderatora jer mislim da to nije nista strasno. Platio sam ga 280 eu, novog i u full pakovanju, mada nisam dobio cd, ne znam zasto, ali to manje vise. Sta mislis o ovoj ceni i sta mislis da li za te ili priblizno iste pare moze da se kupi neki aparat koji ima bolju optiku odnosno pravi bolje slike?
Citat:
Ono sto je karakteristika uopste UZ serije je da ne vole noc, medjutim sa malo strpljenja i vezbe savlada se i taj problem.
Ne znam, ja sam pre njega imao aparat canon a70 i u poredjenju sa njim, ovaj pravi bolje slike nocu, sa manje suma, jedino sto su mi boje malo cudne, ali to je auto mod.
Citat:
Mod "auto" uposte nije naivan. Sa njim se retko kad promasuje i sve su fotografije tako slikane jako dobre, ali vremenom apetiti rastu pa sam poceo da koristim i rucna podesavanja i zamisli cak i histiogram. Sa njima imas malo vise kreativnosti.
Planiram da uplovim malo ozbiljnije u te manuelne vode, ali posto nemem nekog gurua jel bi mogao da mi preporucis neki sajt, po mogucstvu na srpskom sa nekim lekcijama o fotografiji ili neki drugi nacin da naucim da ozbiljnije koristim ostale modove?
Citat:
Torbica imas sigurno u gradu, ja imam CaseLogic, mada sam video i lepe Lowepro. Ako nadjes ima on i svoju torbicu al ja je nisam mogo naci u gradu. Ne smem da ti kazem gde sam kupio moderatos me salje u recycle bin

. Nema reklamiranja.
Dobro, neverujem da su moderatori bas toliko strogi pa da ce na takve stvari reagovati. Mozes li da mi kazes makar koliko si platio te torbice, posto su originalne dosta skupe, a i ne znam gde se mogu kod nas nabaviti, a aparat je specifican zbog velikog objektiva pa ne moze da stane u standardne torbice?
Ako mozes, posalji mi neke zabranjene detalje na pp.