Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Svetski rat u Ukrajini

elitemadzone.org :: MadZone :: Svetski rat u Ukrajini

Strane: << < .. 147 148 149 150 151 152

[ Pregleda: 243367 | Odgovora: 3024 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8379
*.dynamic.sbb.rs.



+1351 Profil

icon Re: Svetski rat u Ukrajini07.05.2024. u 17:31 - pre 10h 13min
Citat:
Darko Nedeljković: Dakle, po tebi cela poenta ovolikog ratovanja u Ukrajini je da ćemo umesto istovremenog uzvratnog nuklearnog udara obe strane imati istovremeni nuklearni uzvratni udar obe strane...
Cenim da niko ne razume šta si ovde napisao, a verujem da ni ti ne razumeš..

Meni je apsolutno neverovatno da ni ti, a sigurno i mnogi drugi diskutanti ovde, uopšte ne znate šta je POSTULAT BROJ 1 u nuklearnoj doktrini obe nuklearne supersile.

A takođe i da je glavni, ne i jedini, razlog ovog rata brutalni pokušaj Amerike da taj postulat pogazi i time potpuno porazi Rusiju bez ispaljenog metka.

Da sam znao da toliko ne znate ne bih gubio toliko vreme objašnjavajući. Neuporedivo je lakše trolovati budalaštine kako je ovde bilo godinama, nego iznositi činjenice, jer diskutanti ne znaju čak ni ovako fundamentalne stvari.

Evo još jednom i barem to da rešimo:
Citat:
Nebojsa Milanovic: Celokupna nuklearna doktrina građena 80 godina i Amerike i SSSRa, a sada Rusije, je zasnovana na istovremenom uzvratnom udaru druge nuklearne sile na teritoriju prve u slučaju napada prve, bez obzira koja prva napadne.

To je ključni mehanizanm na osnovu koga je uspostavljena nuklearna ravnoteža (postoje sada i podmornice, ali to je sporedno), i to je jedina stvar koja je spasila svet nuklearnog rata, evo već skoro 80 godina.

I nakon toliko godina/decenija, Amerika se dosetila da "investira", tačnije kupi Ukrajinu, napravi puč u njoj, podmiti i uceni klovnove kao Zelenski - i iskoristi ukrajinsku teritoriju da te iste rakete koje su decenijama bile hiljadama kilometara udaljene od Rusije, a takođe naravno i Ruske od Amereke - sadapostavi tačno na rusku granicu, tj. Rusiji pod grlo.

Taj čin bi onemogućio bilo kakvu rusku odbranu i to bi kompletnu nuklearnu doktrinu građenu decenija obrisalo gumicom!

Samo totalni idiot ili majmun kome je NATO propaganda popila mozak, a koje na žalost viđamo i ovde na ES-u, može da pomisli da će Rusija to dozvoliti.

Dakle, nije Lazanski to izmislio, niti je to njegova opservacija ili "proročanstvo novinara" kako ti ponavljaš, nego je to POSTULAT BROJ 1 u nuklearnoj doktrini OBE velike nuklearne sile.

To Amerika želi da poništi instaliranjem svojih raketa u Ukrajinu, što bi u potpunosti ugasilo ruski odgovor, a što naravno Rusija neće dozvoliti.

To je suština ovog rata koju je Lazanski prvi objasnio pre 10 godina, a i mnogi posle njega.

Nije on tu ništa niti izmislio, niti prorekao.

Dalje, da li je moguće da ne znate koji je Lazanski igrač, koliko najviših generala NATOa je intervjuisao i ima lična poznanstva sa njima (više nego ruskih, mada zna i ruskih puno), i pričati o njemu da je nekakav "rusofil", kao što je ovde radio @scoolptor i još neki majmuni, može samo neko ko predstavu nema o tome šta priča.

Zaista mi nekada dođe žao što sam toliko vremena utrošio u objašnjavanje situacije nekome ko nema apsolutno nikakvog pojma o tome o čemu bulazni, ali eto to sam radio samo na ES-u, nigde više.
 
Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8379
*.dynamic.sbb.rs.



+1351 Profil

icon Re: Svetski rat u Ukrajini07.05.2024. u 23:33 - pre 4h 11min
Citat:
sikira069:Za 802 dana rata linija fronta ne znam da li je pomerena više od 50 km na zapad? Tim tempom se kraj rata ne nazire ni za 20 godina.
Ne znam koliko puta ćeš više ponoviti ovu totalnu glupost? Hajde maaalo mućni glavom i napiši nešto smislenije.

Moje mišljenje na temu trajanja rata:

1) Rusija ove godine ima šanse da završi ovaj rat, jer je u usponu u svim njegovom segmentima.

2) Ako iz bilo kog razloga to ne uspe za oko godinu dana, šanse za uspeh joj se smanjuju.

Pošto Rusija (a NE zapad!) sasvim sigurno ne sme da izgubi ovaj rat, jer bi time dozvolila ovo što sam gore objasnio da nikada neće dozvoliti, produženjem rata se NE povećava šansa pobede NATOa, nego sa samo povećava verovatnoća upotrebe nuklearnog oružja od strane Rusije.

Da li će i kako NATO na to odgovoriti, ostaje da vidimo.

@sikira (a i drugi), ako umeš nešto na ovaj način da kažeš izvoli. Botovsko ponavljanje budalaština nema nikakvog smisla.
 
Odgovor na temu

sikira069
Miki

Član broj: 348726
Poruke: 17
*.mbb.yettel.rs.



+16 Profil

icon Re: Svetski rat u Ukrajini07.05.2024. u 23:49 - pre 3h 55min
To je tvoje mišljenje.

Ja sam samo dao saglasnost za Darkov komentar.
Citiram Darka:
Situacija na terenu potvrđuje moje objašnjenje da je rat u ukrajini građanski i da se linija fronta već 2 godine ne udaljava mnogo od početne linije razdvajanja većinskog ukrajinskog od većinskog ruskog stanovništva.

Saglasan sam sa ovim i izračunao sam kad je kraj ovim tempom. Ne primećujem da se tempo menja.
 
Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8379
*.dynamic.sbb.rs.



+1351 Profil

icon Re: Svetski rat u Ukrajini08.05.2024. u 00:02 - pre 3h 42min
Tempo se ne menja puno jer je Rusija, nakon Bahmuta naročito, usvojila politiku minimalnih gubitaka i neće da ide jače i bilo šta da rizikuje, a to im ne odgovara iz više razloga, uvode nova oružja, nove dobrovoljce, vežbaju ih, pojačavaju, obučavaju, itd.

Za sada nemaju potrebu da žure i zbog retardiranosti i razjedinjenosti većine NATOa.

Međutim, kao što sam rekao, to stanje NEĆE večno trajati, jer pošto znamo da "zapad ne sme da izgubi ovaj rat"TM ogromne količine i dolara i evra za rat su štampane i u USA i u EU i zato po meni oni ne treba presporo da idu.

Imaju maksimalno oko godinu dana da završe posao, inače će se situacija polako okretati protiv njih.

Dakle nikakvih 20, niti 10 niti slično godina nije u pitanju, jer uz ovakav intenzitet rata to je apsolutno nemoguće, mnogo ranije će se rešiti.
 
Odgovor na temu

nato_bot

Član broj: 335224
Poruke: 9



+15 Profil

icon Re: Svetski rat u Ukrajini08.05.2024. u 02:51 - pre 53min
Rusija uvrstila Freedom House na listu nepoželjnih organizacija
Citat:
Rusko Generalno tužilaštvo je saopštilo da je nevladinu organizaciju za ljudska prava Freedom House označilo kao nepoželjnu u Rusiji. U saopštenju tužilaštva se navodi ;da je od početka „specijalne vojne operacije” Rusije u Ukrajini ta organizacija „aktivno učestvovala u promovisanju politike neprijateljskih država u vezi s rusko-ukrajinskim sukobom”

Freedom House „poziva na sveobuhvatnu pomoć ukrajinskoj vojsci, oduzimanje zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine i na pojačan pritisak sankcija”.

ta organizacija pruža informativnu, finansijsku, pravnu i drugu podršku ruskim opozicionim strukturama, prozapadnim i LGBT aktivistima, zajednicama koje brane svoje interese i osobama osuđenim za terorističke zločine.


 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Svetski rat u Ukrajini

Strane: << < .. 147 148 149 150 151 152

[ Pregleda: 243367 | Odgovora: 3024 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.