Mislio sam da ce mi rad na njemu biti problematican u pocetku, ali sam se odmah zaljubio u malisu. Na njemu je instaliran Mac OS 9.2. Uspeo sam da poteram "nasa" slova, update-ujem firmware, povezem se na internet preko share-ovane konekcije od strane desktop PC-a itd.
E sad sam se dosta hvalio, vreme je da predjem na pitanje

Kada utaknem ethernet kabl u Mac, izbacuje mi svaki cas gresku za Finder i trazi da se resetuje. Uglavnom se radi ili o unexpected error ili o error 10 ili izbaci onu bombu, ali je greska vezana za Finder. Kada izvucem ethernet kabl i nisam u mrezi malisa radi bez ikakvih problema. Manuelno sam namestio TCP/IP konekciju, Apple Talk nisam aktivrao. U cemu je problem?
E sad savet.
Pre nego sto sam ga kupio sam rekao sebi da necu da ga upgrade-ujem. E pa sad cu to poreci. Hocu da ga upgrade-ujem. Trenutno ima 2 * 128MB PC-100. Uzeo bih 2 * 256MB PC-133. Da li to moze i koju memoriju da uzmem? Trenutno je u njemu Toshiba-in 12GB HD. Uzeo bih neki od 20 do 40 GB. To bi trebalo da bude 2.5` disk, zar ne? I koliko sam citao na netu mora da bude ATA-5?
I na kraju, da li na ovu moju trenutnu masinu znaci 500MHz / 256MB / 12GB mogu da instaliram najnovijeg Tigra?
Izvinjavam se na carsavu, ali em mi je prvi post na es, em sam Mac-a prvi put u zivotu "uzivo" video

Hvala na odgovoru!