Što se rezanja tiče evo rezultata NERO CD/DVD SPEED za EMTEC i VERBATIM, oba minus i oba 8x. Rezao sam potpuno isti materijal na oba, na 4x i ako se dobro razumem EMTECov (bivši BASF) rezultat uopšte nije dobar ??
EMTEC

VERBATIM

1 Savet??? Da zaobiđem EMTEC ubuduće?? Strategija mi je da važan backup bacam istovremeno na 2 diska različitih proizvođača. Koji da uzmem umesto EMTEC i gde(na PP)?
2 Pročitao sam na benchmark forumu "Dobar rez za NEC je: PIE manje od 280 i PIF manje od 16.". Da li se to odnosi na average ili max vrednosti?
3 Dobio sam kasnije neke mnogo lošije rezultate za ista dva diska. Je li taj metod provere uopšte pouzdan? Ako jeste može li se osloniti na onaj podatak "Quality score" i koliki je minimalan da se kaže da je disk prilično kvalitetan?
4 Razlika između + i - diskova tj. koji su kvalitetniji (dosad sam čuo samo da su minus nešto kompatibilniji s većinom uređaja)?
5 Kolege na poslu rekoše mi da uvek režem na otprilike 4x ako želim kvalitetan zapis koji će da traje, jer što je brzina manja zapis je dublji?
Izvinjavam se za opširnost, ali mislim da su sva pitanja konkretna i da zanimaju mnoge početnike, kao što sam i sam, kojima su sačuvani podaci najvažnija i samim tim najvrednija stvar.
[Ovu poruku je menjao zoran81 dana 21.09.2005. u 19:15 GMT+1]