Tražio sam po forumu ovde i googlao sam već nekoliko dana za neku šemu automatskog stabilisanja napona ali je ovo jedino što sam uspeo da nadjem ali nemam toliko znanja da bi znao koje komponente su potrebne.
Ovaj korektor napona mi je potreban za firmu u kojoj radim za korekciju napona za UPS pošto nam se često dešava da zbog opterećenja izbacuju osigurači, a sam UPS zbog ovoliko niskog napona više radi na bateriju nego na mrežu.
Najveći problem nam je što često izbacuju osigurači zbog opterećenja pa zato moramo da koristimo UPS-ove za računare a predhodni UPS nam je crkao t.j. baterija zbog stalnog rada preko nje.
U toku radnog vremena nemože da nam izdrži baterija već se isprazni pa sam mislio da napravim korektor napona koji će da koriguje napon da nebi stalno UPS radio na bateriju već samo kad nestane struje.
Nadam se da je ovo izvodljivo što sam zamislio a već imam trafo od nekih 600-700W koji ja mislim da može da završi posao.
Samo mi je potrebna ovako neka šema da radi automatsku regulaciju.
E sad mnogi će da kažu kupi gotov stabilizator ali ja bi da ga napravim jer ako mi se pokaže da može da radi ovako onda bih iskoristio istu šemu da napravim i korektor od 4 KW za rasvetu u hali da nam se ne gase živine sijalice a takođe već imam trafo od aparata za varenje od 4KW a mislim da mi je jeftinije da napravim samo elektroniku pošto već imam trafoe.
U svakom slučaju svaka sugestija ili predlog su dobrodošli.
Hvala unapred svima.