Koristi color ketridz, najverovatnije. Evo dokaza:
Meni se ispraznio crni, ne moze da stampa nista crno (poceo je sve losije da stampa i sad skroz prestao, mada jos uvek pokazuje da ima 2/3!!!!). Kolor mi je pun skroz.
Kada izvadim crni ketridz, prelepim leve kontakte i vratim ga onda ne prikazuje nivo mastila, stoji samo znak pitanja, ali stampa crnu normalno! To stampa koristeci color ketridz. I da, tada crna i nije bas skroz crna,malo je sivkasta
Jedno od mogucih resenja (kazem samo mogucih, posto nisam siguran da radi, vreme ce pokazati

) je da se vadjenje i punjenje ketridza vrsi na sledeci nacin:
1. Stampac se iscupa iz struje
2. Otvorite poklopac i nezno privucete ketridze na sredinu, kako bi ih mogli izvaditi
3. Dopunite, vratite u leziste, spustite poklopac
4. Ukljucite stampac u struju.
Sada stampac ne prijavljuje da su vadjeni ketridzi i da se mora izvrsiti kalibracija (ne znam kako drugacije da nazovem ono sa stampanjem one strane i skeniranjem iste

). Znaci kao da se nista nije desilo.
E sad, pitanje je da li ce nastaviti da stampa i kada prikaze da je nestalo mastila....
Ljudi kazu da im stampa i kada pokazuje da nema boje (valjda ako ostane jos malo mastila u ketridzu). Tako bi mozda mogli da prevarimo stampac da zauvek ima jos malo boje u ketridzu
Neko bi mogao da proba, jedini uslov je da prazan ketridz NE vadite iz stampaca ukljucenog u struju I naravno da ga ranije niste vadili!!!
I jos jedno pitanje za one kojima vec pokazuje da je prazan crni ketridz, mozete li u opcijama da cekirate
print in black and white opciju? Molim vas da mi odgovorite!!!!!!
Pozdrav i nadam se da cemo zajednickim snagama uspeti da resimo ovaj problem