Citat:
pisac: Ah, da...
Iako su cene katastrofa, ima jedna mnogo dobra stvar. Ako odabereš pravi (default) tarifni paket, pozivi se naplaćuju po sekundi. I, naravno,
ne naplaćuje se uspostava veze.
Znači, pričaš 6 sekundi, platiš 5 centi, i to je to.
Bar nesto da valja :) Uglavnom slozicu se sa tobom da je prepaid u FR katastrofa. Ali zato verujem da je postpaid ponuda neoporedivo bolja, i da vecina korisnika tera postpaid?
Citat:
pisac: Da nisu toliki lopovi, i bilo bi tako.
Ovako, ko ih j***, pošto misle da mogu da mi za razgovor od 10 sekundi skinu 100 dinara (ili već koja god da je tarifa za Francusku) i da to tumače kao pogodnost za korisnike koji sada ne moraju da brinu na kojoj su mreži u roamingu (jer će na svakoj da ih oderu).
~120 din/minut je za celu Evropu bez najblizeg okruzenja, a tarifiranje 60+60 znaci na minut.

[Ovo je za postpaid, prepaid ima mogucnost USDM tarife po sekundi)
Ali roaming Telenora i ostalih je druga tema...
Citat:
pisac: A USSD pozivi sa srpskih prepaid kartica se naplaćuju po sekundi.
Postpaid neme USSD :(
Ma na kraju Skype ili neki slican komercijalni VoIP klijent/mreza je najbolje resenje da zoves fixne telefone u RS. Isto i odavde svet.. mada i skype zaokruzuju na minut, the meannies! Zvanje na mobilne je megaskupo, na fixne se vrlo isplati.
Citat:
Orange naplaćuje medjunarodni SMS kao što rekoh 28 centi. Prepaid u FR je katastrofa, i sve mreže imaju skoro istu ponudu (tj. svima dopuna od 10 evra ne važi više od 15 dana, i slično).
OK to je Orange. Sta je sa ostalima? Da li je to nacionalno pravilo i praksa kao kod nas, ili ne?
Citat:
Orange ima kao opciju neku vrstu pretplate od 3 eur dnevno, pri čemu je svakog dana od čini-mi-se 7-17h moguće zvati "neograničeno" (tj. 3h max) fiksne brojeve i Orange mobilne.
Jel to za prepaid ili postpaid? Zvuci sasvim fino, posebno za njihov standard.
Citat:
Uzeo sam danas Bouyguess Telecom prepaid karticu, za ženu, jer imaju interesantnu opciju duplo niže cene uz duplo kraće vreme važenja dopune (što mi može odgovarati u nekim slučajevima). Medjutim, glupava mreža uopšte nema mogućnost provere (i dopune) računa preko USSD kodova, već uvek moram slušati onaj uvrnuti francuski način predstavljanja brojeva Ako niste znali, šašavi francuzi 90 kažu kao: četri-dvadeset-deset, a recimo 93 kažu kao: četri-dvadeset-trinaest.
I sta, onda ti dopuna od 5e traje citavih 3 dana? :D Ali dobro manje cene su uvek bolja varijanta.
Barem je taj broj za proveru stanja besplatan, nije kao kod naseg Telenora :)
To za spelovanje brojeva ne kapiram... :S
Citat:
SFR još nisam probao, ali na osnovu srpskih kartica u roamingu koje uvek završe na SFR mreži (jer u nekom trenutku izgube signal ostalih mreža), izgleda da ima najbolji signal u Parizu i okolini (bar u onim delovima koje ja posećujem). Znam da na dve lokacije koje redovno posećujem, SFR ima pun signal (uključujući i 3G), a ostale mreže jedva 2 crte.
I to je minus, ako barem Pariz nisu mogli da pokriju full sa signalom.... ccc nemaju pojma ti francuzi.