Hvala...
Evo ovako: ja sam malo prepravio kod iz ove teme i to u principu radi posao. Međutim, poruke se šalju preko default e-mail klijenta na tvom računaru, tako da on mora biti aktivan prilikom izvršavanja ove komande (neće poslati poruke dok ga ne pokreneš, samo ih smjesti u Outbox). Druga stvar koja ne valja je što za svaku poruku traži potvdu od korisnika, vjerovatno da bi spriječio zloupotrebe. Ovo nikako nije dobro, jer u bazi ima previše adresa na koje treba poslati poruku, pa ako budeš morao za svaku da klikneš na YES..........

Ovo se možda može isključiti u nekim podešavanjima e-mail klijenta (kod mene je MS Outlook), ali ja nisam probao. Šta još.... Ne znam. Poruku prilagodi svojim potrebama, ja sam samo onako stavio nešto bezveze da vidim da li radi.
Evo kako izgleda kod:
Code:
Private Sub cmdPosalji_Click()
Dim email As String
Dim ime As String
Dim pass As String
Dim brojac As Integer
Dim rst As DAO.Recordset 'u Tools/References moras da ukljucis opciju MS DAO 3.6
Dim strSQL As String
email = ""
ime = ""
pass = ""
bojac = 0
strSQL = " SELECT * FROM tblKorisnik"
Set rst = CurrentDb().OpenRecordset(strSQL, dbOpenSnapshot)
If rst.RecordCount < 1 Then Exit Sub 'ako ne nadjes ni jednu e-mail adresu u tabeli prekini izvrsenje
rst.MoveLast
rst.MoveFirst
'Slavko Scekic:
'Prolazi kroz SVE zapise u tabeli tblKorisnik i svima salje e-mail sa trenutnim password-om.
Do While rst.EOF = False
email = rst.Fields("Email").Value
ime = rst.Fields("Ime")
pass = rst.Fields("Password")
If (pass <> "") Then 'Slavko Scekic: Za slucaj da e-mail adresa nije upisana u bazu, nista se nece desiti.
DoCmd.SendObject , , , email, , , "Tema poruke", "Zdravo " & ime & vbCr & vbCr & "Vas novi Password je " & vbCr & pass, 0
brojac = brojac + 1
End If
rst.MoveNext
Loop
MsgBox "Broj poslatih poruka: " & brojac, vbInformation, "Poslate poruke"
Set rst = Nothing
On Error Resume Next
End Sub
Evo, na ovoj adresi pise kako se ovo radi mnogo, mnogo elegantnije:
http://www.everythingaccess.co...-mail-Without-Security-Warning
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."
Ivo Andric