Citat:
Pctel, svako koga znam da je putovao u Nemacku, a to je otprilike 10 ljudi je dobio vizu bez ikakvih problema

Haha... Potpuno se slazem. Samo... to su ljudi koji su usli u pretpostavljenih 60

Pricas o onima koji SU PUTOVALI a zanemarujes one koji NISU PUTOVALI...
Ne mozes poricati postojanje druge grupe od pretpostavljenih 40 dnevno koji su odbijeni, zar ne? Svima njima sluzbenica je pregledala zahtev, konstatovala da imaju svu neophodnu dokumentaciju i prosledila na dalju obradu. Jedino, eto, sto oni nisu mogli doci da ti ispricaju svoja iskustva, vec sede u Bg i ponizavajuce im je da pricaju da su uopste odbijeni. E, pa meni nije... Dok sam ispracao prijatelje koji su dobili vizu, zamislite kakvu sam sliku imao o sebi - 100 ljudi ulazi u autobus a jedan najgori od svih prisutnih, ne moze. Uzasan osecaj, veruj mi na rec. Medjutim, posle sat vremena kada sam se vratio kuci i prokomentarisao situaciju sa poznanicima, shvatio sam da je zgrada, ulica, kvart, grad, drzava prepun ljudi kao ja i da PAR MILIONA LJUDI ne moze da putuje, pa mi je bilo nekako lakse. Kao sto vidis, sve zavisi sa koje tacke posmatras situaciju...
I, da razjasnimo nesto... nikada nisam imao ni naj manju pomisao da otputujem negde da bih tamo eventualno trazio posao i ostao. Znam da se svi poslovi mogu zavrsiti i bez licnog odlaska (telefon, fax, email su u principu dovoljni za postizanje poslovnih dogovora). Znam da se ne mora putovati radi razgledanja tako daleko a 90% Srbije jos nisam razgledao... ali, eto, covek ima osecaj da je u zatvoru, ima da jede, ima da pije, ima da spava, moze da se seta po zatvorskom dvoristu, ali ne moze napolje... I nije mi uopste jasno sta sam trazio napolju, samo eto, covek je prokleta zivotinja i zeli da uradi bas ono sto mu se ne dozvoljava. Da sam dobio vizu, verovatno bih prosao jedan krug po EU, a onda se vratio bez neke narocite zelje da to radim ponovo.
[Ovu poruku je menjao pctel dana 21.09.2006. u 13:29 GMT+1]
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.